Ja cu vam napisati sta je radjeno na motoru pa cemo posle ici na sta-kako.
Jel moze?

Motor je presao nekih 190 000km, sa otvaranjem, menjane samo karike, na motoru je radjeno kako je meni bilo dosadno

Glava je druga, presla nekih 30 000, kad sam je stavljao, stavio sam novu bregastu ( nzm koju, valjda standardnu ), klackalice, od tad je auto presao oko 10 000km, pre jedno 1-2000 km obradio radilicu na prvu specijalu ( otisao medju zupcanik i otisli lezajevi ), kad sve saberem ostao je samo blok, ne obradjen tj nije diran.
Najvise me zanima na koliko bi mogao da razbusim blok, tj sta bi mogao da uradim na bloku da malo poboljsam motor ili da ga vratim u neku normalu, ne bi dirao glavu nista posto nije ni jednom obradjivana, stara mi je bila skinuta na nulu, auto je isao kao da je 1.1 motor, kad sam stavio drugu auto normalno isao i vukao.
Ispricacu vam moje dozivljaje sa alekom tj sa ladinim motorom

Ja ga licno vozim od 2005 god, tad sam polozio.
Auto se vozi svaki dan do patosnice a nekad se i ona pomeri kad zatreba

1. Izgoreo uzduvni ventil, vozio sam jedno 2-3 meseca niko nije znao sta je, svi cackali paljenje, u ruskom( hipodrom ), menjali mi platine, i tako neke stvari i opet nista, auto normalno radio, potrosnja normala al kad vidi brdo prva pun gas i moli boga, sve dok nisam dosao do jednog matorog majstora koji mi je sa kapije rekao da mi je izgoreo ventil, iste sekunde skinuli glavu i tako i bi.
2. Mora covek sve da proba pa i koliko moze da ide trecom pun gas, 120 i 6000 obrtaja, pokida mali spaner-umirivac ili kako vec ga zovete, i tako sam vozio neko vreme dok nisam video otisak na poklopcu ventila.
3. Dosadno meni i zamenim karike, neke ko od aluminijuma otisle za par hiljada.
4. Ugradjen plin u junu 2010 god, ( za plin cu posebno da vas mucim ako dozvolite )

Zima 2010 god, pukla glava (unutrasnja strana, kompresioni prostor) po sred navoja od svecice, nisam odmah nasao drugu glavu a trebao mi auto, raskacim creva od vode sa plina posto nije mogao lepo da progura vodu kroz mesac, trosi vodu, nabija pritisak u crevima al lada je to, vozio sam jedno mesec i nesto bez ikakvih problema, flasu vode u auto i gas, motor napolje druge karike, glava, bregasta, klackalice, lezajeve nisam ni dirao i ako su otisli od onog peha sa medju zupcanikom.
Motor je mnogo bucan, predpostavljam da buku stvaraju klipovi, zato sto je sve oko njih zamenjeno i rad je isti bez ikakve promene, ako se bude tako cuo kad zamenim karike i klipove ima odmah da ga izvadim i da ga ubacim u presu, komsija ima aleka do duse presao 40 000, auto se ne cuje.
Rado bih zamenio motor sa 1.8 90 ks wv/Audi, ceka spreman al skup ates.
Ko razume shvatice

Slobodno se prekrstite i kazite ovaj je lud al cemo mu nesto pomoci