Lada preuzima Zastavu :-( (preuzeto sa cannonballforums.se)

Moderators: dejo, djape1977, radek mb, Alexa, Shone89

Post Reply
User avatar
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin
Posts: 2383
Joined: Wed Dec 27, 2006 11:53 pm
Location: Vojvodina, RU

Lada preuzima Zastavu :-( (preuzeto sa cannonballforums.se)

Post by josif visarionovic »

"Lada" preuzima kragujevacku Zastavu?

Sankt Peterburg, 19.07.2007 (bnd.) Na prošlonedeljnom privrednom samitu u ruskoj severnoj prestonici razgovaralo se o politici u Srbiji i njenoj kriznoj južnoj pokrajini, ali i o - privredi. Srpski premijer Koštunica se u razgovoru sa ruskim predsednikom Putinom dotakao i ekonomskog paketa koji je pripremila ruska strana. Iako se o tome zvanično još ne govori, izvesno je da se Koštunica saglasio sa nizom ruskih investicija u Srbiji do kraja decenije.
Pored daljeg razvoja gasne mreže i pitanja regionalnih gasovoda, naftovoda i postrojenja za skladištenje fosilnih energenata, ruska i srpska strana su razgovarale i o konkretnoj ponudi ruskog automobilskog giganta AvtoVAZ-a da preuzme kragujevačku Zastavu, koja već gotovo dve decenije vegetira na ivici bankrota u potrazi za strateškim partnerom. AvtoVAZ sa godišnjom proizvodnjom od preko dva miliona automobila i novim programom za kontrolu kvaliteta najavljuje izlazak na tržište 15 novih modela Lade do 2010. godine, čime će u istoriji otići zastareli fabrikati koje Lada danas ima u svojoj ponudi. Od postojećih modela za tri godine će na tržištu ostati samo dva nova, kvalitetna i savremena modela, „Kalina” i „Priora”. Predsednik saveta direktora AvtoVAZ-a Vladimir Kadanikov je u razgovoru sa Koštunicom rekao da je njegova kompanija spremna da momentalno uloži milijardu rubalja za finansiranje socijalnog programa kojim bi se obezbedila prekvalifikacija odnosno ranije penzionisanje prekobrojnim radnicima Zastave, a za sve ostale bi važila garancija radnog mesta za narednih osam godina. U tom periodu bi Zastava bila osposobljena za masovnu proizvodnju novih ruskih automobila za celu jugoistočnu Evropu, koja predstavlja jedno od glavnih ciljnih tržita AvtoVAZ-a van Rusije u narednom petogodišnjem planu. Kadanikov je naveo ukupnu sumu investicija od 25 milijardi rubalja (milijardu dolara) do 2012. godine .

Time bi ovo ulaganje nadmašilo vrednost svih dosadašnjih direktnih ulaganja u srpsku privredu uzetih zajedno, a Zastava bi već od 2009. godine proizvodila više od 100.000 automobila godišnje, s potencijalom proširenja proizvodnje do pola miliona godišnje do kraja naredne petoletke. Koštunica je obećao da će u najskorijem roku omogućiti direktne pregovore o oživljavanju Zastave i formiranju novog koncerna AvtoZastava, u kojem bi većinski deoničar bio AvtoVAZ. Očekuje se da će Rusi, ukoliko do posla dođe, dobiti posebne povlastice na domaćem tržištu. Vladimir Kadanikov je najavio masovno kreditiranje novih Ladinih modela, kako bi u Srbiji u toku od pet godina Lada postala apsolutno najzastupljeniji automobil, sa ukupno prodatih milion novih vozila.

On je rekao da će novi, atraktivni Ladini modeli, biti nenadmašni po odnosu kvaliteta i cene: automobili niže srednje klase poput Kaline biće ponuđeni srpskom tržištu po ceni nižoj od 6.000 evra, a više sednje klase poput Priore biti prodavani za manje od 10.000 evra. To je najbolja mogućnost za obnavljanje i modernizaciju srpskog voznog parka koju naša zemlja ne bi smela da propusti, dodao je on. Na samitu u Sankt Peterburgu bilo je i reči o ulaganju ruskog vojno-industrijskog kompleksa u srpsku namensku industriju. Nezvanično se saznaje da su predstavnici ruske strane oštro kritikovali sadašnji kurs koji je uveo bivši ministar odbrane, a sadašnji predsednik republike Tadić, da se većinski paketi akcija sistematski predaju kompanijama iz Velike Britanije i Izraela, a da se ranije važeći sovjetski odnosno ruski standard GOST u vojnoj proizvodnji praktično u potpunosti zamenjuje standardima NATO zemalja, koji su, kako je naglašeno, tehnički i praktično inferiorni u odnosu na ruske. Koštunica se ruskim sagovornicima iz odbrambenog industrijskog kompleksa požalio da su mu u mnogim slučajevima „vezane ruke”, jer se odluke ranijih vlada ne mogu menjati, ali da će se potruditi da se i na ovom polju obnovi strateška saradnja sa Rusijom.

User avatar
KamAZ driver
Posts: 1056
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:39 pm
Location: The very heart of southern Banat

Post by KamAZ driver »

Чекај Коба, зашто у називу теме "Lada preuzima Zastavu :-( (preuzeto sa cannonballforums.se)" ти написа ":-("? То можда и није тако лоша ствар за "Заставу" нити за српску индустрију уопште.

Но хајде да прво напишем оно што ми је упало у око. Нисам ја неко ко зна како се зову све "буџе" из "АвтоВАЗ"-а, ал' ми се чини да је деда-Владимир Кадаников отишао у пензију још пре три-летири године и да му је тамо лепо јер се за тих неколико деценија у фирми толико лепо "нафатир'о" да је отворио и сопствену банку. Мислим да се сада глава "АвтоВАЗ"-а зове Владимир Артјаков и дошао је после Игора Есиповског који је заменио Владимира Каданикова. Сад, мал'-мал' па прочитам којегде по Ру-нету о тумбању међу руководећим кадром "АвтоВАЗ"-а, па сам можда пропустио то да су опет "мобилисали" Каданикова. Ипак бих ја проверио време и извор те информације.

Мислим, знам да је било неке такве приче (имам негде сачуван чланак из "САТ Плус"-а) пре неколико година о сарадњи "Заставе" и "АвтоВАЗ"-а када је по тој замисли требало да у Крагујевцу монтирају неких 60-так 'иљада 12-ца годишње за тржишта југоисточне Европе, па још приде да се у то укључе и наши "компоненташи" ('тели наши чак да мећу ДМБ моторе – мршш у...), ал' ипак од тога тада не беше ништа. Знам за те баш амбициозне планове "АвтоВАЗ"-а за наредних неколико година, па ко зна како би им се ту уклопила и наша "Застава". Ал' да не будемо необјективни: у околини (Балкану, па и шире) нема већег аутомобилског погона за мање новце од "Заставе". Ил' то, ил' да се прави од чисте ливаде.

Уз то, спрдали се ми или не са "Заставом" (Извини за ово Миљане, и успут: не било ти заповеђено, тури овај Јосифов пост код себе на форум, баш да видимо какве ће бити реакције тамошње екипе.), ту још увек има људи који могу да смисле и ураде и нешто компликованије него да стежу шрафове на конвејеру за монтажу расклопљених модела. Није то нешто, али је ипак какав-такав "know-how". Кинезима и тога још увек охо-хо недостаје (Мораћу да покренем тему кинеске ауто-индустрије; директна су претња драгој нам "Лади".). Уз то, не заборавите да је гро "Лада" које се котрљају по Србији "стало на ноге" баш у Крагујевцу, па и да је својевремено део компоненети за прву уградњу за "Ладу" (чак више за "Москвич") ишао из наше земље (СФРЈ). Значи да је сасвим добра сарадња постојала. Што би Амери рекли: "Been there – done that.".

Сад, једини проблем би могао да буде у самој "Застави", у тим њеним диловима са ФИАТ-ом и овим у најави са "Опелом".

А да у Србији има мнооого аутомобила одавно зрелих за замену – то сви знамо. Оних буџетне класе какве су Ладе – тим пре. Па видећемо да л' ће бити нешто од све те приче, на корист нама и... хтедох да напишем "држави", ал' ипак не крају, све некако на крају долази да смо то у питању – ми.

На крају, занимљива (можда и симболична) ствар: на руском језику реч "застава" (чита се онако како је ми читамо, осим што је акценат на другом по реду слову "а") означава ватрену тачку-бункер-утврђење на граници. Ко зна коме то "Застава" може да постане "застава".

Čekaj Koba, zašto u nazivu teme "Lada preuzima Zastavu :-( (preuzeto sa cannonballforums.se)" ti napisa ":-("? To možda i nije tako loša stvar za "Zastavu" niti za srpsku industriju uopšte.

No hajde da prvo napišem ono što mi je upalo u oko. Nisam ja neko ko zna kako se zovu sve "budže" iz "AvtoVAZ"-a, al' mi se čini da je deda-Vladimir Kadanikov otišao u penziju još pre tri-letiri godine i da mu je tamo lepo jer se za tih nekoliko decenija u firmi toliko lepo "nafatir'o" da je otvorio i sopstvenu banku. Mislim da se sada glava "AvtoVAZ"-a zove Vladimir Artjakov i došao je posle Igora Esipovskog koji je zamenio Vladimira Kadanikova. Sad, mal'-mal' pa pročitam kojegde po Ru-netu o tumbanju među rukovodećim kadrom "AvtoVAZ"-a, pa sam možda propustio to da su opet "mobilisali" Kadanikova. Ipak bih ja proverio vreme i izvor te informacije.

Mislim, znam da je bilo neke takve priče (imam negde sačuvan članak iz "SAT Plus"-a) pre nekoliko godina o saradnji "Zastave" i "AvtoVAZ"-a kada je po toj zamisli trebalo da u Kragujevcu montiraju nekih 60-tak 'iljada 12-ca godišnje za tržišta jugoistočne Evrope, pa još pride da se u to uključe i naši "komponentaši" ('teli naši čak da meću DMB motore – mršš u...), al' ipak od toga tada ne beše ništa. Znam za te baš ambiciozne planove "AvtoVAZ"-a za narednih nekoliko godina, pa ko zna kako bi im se tu uklopila i naša "Zastava". Al' da ne budemo neobjektivni: u okolini (Balkanu, pa i šire) nema većeg automobilskog pogona za manje novce od "Zastave". Il' to, il' da se pravi od čiste livade.

Uz to, sprdali se mi ili ne sa "Zastavom" (Izvini za ovo Miljane, i usput: ne bilo ti zapoveđeno, turi ovaj Josifov post kod sebe na forum, baš da vidimo kakve će biti reakcije tamošnje ekipe.), tu još uvek ima ljudi koji mogu da smisle i urade i nešto komplikovanije nego da stežu šrafove na konvejeru za montažu rasklopljenih modela. Nije to nešto, ali je ipak kakav-takav "know-how". Kinezima i toga još uvek oho-ho nedostaje (Moraću da pokrenem temu kineske auto-industrije; direktna su pretnja dragoj nam "Ladi".). Uz to, ne zaboravite da je gro "Lada" koje se kotrljaju po Srbiji "stalo na noge" baš u Kragujevcu, pa i da je svojevremeno deo komponeneti za prvu ugradnju za "Ladu" (čak više za "Moskvič") išao iz naše zemlje (SFRJ). Znači da je sasvim dobra saradnja postojala. Što bi Ameri rekli: "Been there – done that.".

Sad, jedini problem bi mogao da bude u samoj "Zastavi", u tim njenim dilovima sa FIAT-om i ovim u najavi sa "Opelom".

A da u Srbiji ima mnooogo automobila odavno zrelih za zamenu – to svi znamo. Onih budžetne klase kakve su Lade – tim pre. Pa videćemo da l' će biti nešto od sve te priče, na korist nama i... htedoh da napišem "državi", al' ipak ne kraju, sve nekako na kraju dolazi da smo to u pitanju – mi.

Na kraju, zanimljiva (možda i simbolična) stvar: na ruskom jeziku reč "застава" (čita se onako kako je mi čitamo, osim što je akcenat na drugom po redu slovu "a") označava vatrenu tačku-bunker-utvrđenje na granici. Ko zna kome to "Zastava" može da postane "застава".
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

User avatar
Miljan
Posts: 1646
Joined: Tue Dec 26, 2006 4:19 pm
Automobil: Skala 55, Koral 65
Location: Nis
Contact:

Post by Miljan »

Hehe, ima da se usrece i jedni i drugi :cry:
KamAZ driver wrote: (Извини за ово Миљане, и успут: не било ти заповеђено, тури овај Јосифов пост код себе на форум, баш да видимо какве ће бити реакције тамошње екипе.)
Stavljeno. :D

User avatar
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin
Posts: 2383
Joined: Wed Dec 27, 2006 11:53 pm
Location: Vojvodina, RU

Post by josif visarionovic »

Nisam ja stavio ovaj tuzni smajli u naslov, samo je prekopiran sa CBC foruma.

Da sam se ja pitao mozda bi bio ovaj smajli :?
Ne znam sta da mislim.

Miljane, zasto imas takvo misljenje?

User avatar
Miljan
Posts: 1646
Joined: Tue Dec 26, 2006 4:19 pm
Automobil: Skala 55, Koral 65
Location: Nis
Contact:

Post by Miljan »

Pa zato sto i u jednu i u drugu fabriku treba dosta ulaganja, sigurno da rusi imaju vise sredstava, ali ne dovoljno. Najbolje bi bilo da i Zastavu i Ladu uzme Fiat i da prave neke moderne automobile, kao npr. ova nova Linea ili tako nesto, mozda cak i da se razvije neki novi model, ali ne pod Fiatovim znakom, nego svako pod svojim kao sto je bilo na pocetku proizvodnje sa 2101, Ficom, Tristacem i Stojadinom.

User avatar
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin
Posts: 2383
Joined: Wed Dec 27, 2006 11:53 pm
Location: Vojvodina, RU

Post by josif visarionovic »

Ima smisla. Inace svidja mi se linea.

User avatar
Alekre
Posts: 2145
Joined: Fri Dec 29, 2006 1:26 am
Location: Smederevo

Post by Alekre »

Ako mislite da Lada lose posluje grdno se varate. Procitaje sami...
http://www.lada.cc/news.phtml?type=lada ... ew&id=1455

User avatar
KamAZ driver
Posts: 1056
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:39 pm
Location: The very heart of southern Banat

Post by KamAZ driver »

Вид' шта пишу код Миљана

Vid' šta pišu kod Miljana

http://www.yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?t=2688
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

User avatar
KamAZ driver
Posts: 1056
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:39 pm
Location: The very heart of southern Banat

Post by KamAZ driver »

Miljan wrote:Pa zato sto i u jednu i u drugu fabriku treba dosta ulaganja, sigurno da rusi imaju vise sredstava, ali ne dovoljno. Najbolje bi bilo da i Zastavu i Ladu uzme Fiat i da prave neke moderne automobile, kao npr. ova nova Linea ili tako nesto, mozda cak i da se razvije neki novi model, ali ne pod Fiatovim znakom, nego svako pod svojim kao sto je bilo na pocetku proizvodnje sa 2101, Ficom, Tristacem i Stojadinom.
А што су се сви који су радили са ФИАТ-ом усрећили. Сети се ГМ-а од скоро.

A što su se svi koji su radili sa FIAT-om usrećili. Seti se GM-a od skoro.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

User avatar
SERZAS
Posts: 1586
Joined: Mon Apr 30, 2007 9:11 am
Location: Litvanija
Contact:

Post by SERZAS »

Cisto sumnjam da ce nesto biti od toga. Obe kompanije nemaju neki super kvalitet za pohvalu.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

User avatar
KamAZ driver
Posts: 1056
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:39 pm
Location: The very heart of southern Banat

Post by KamAZ driver »

Ау, а што и је Коба напис'о - кратко и тачно.

Au, a što im je Koba napis'o - kratko i tačno.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

User avatar
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin
Posts: 2383
Joined: Wed Dec 27, 2006 11:53 pm
Location: Vojvodina, RU

Post by josif visarionovic »

Zato si se ti raspisao, svaka cast. :D

User avatar
Alekre
Posts: 2145
Joined: Fri Dec 29, 2006 1:26 am
Location: Smederevo

Post by Alekre »

Sve pohvale!
Koliko samo razmisljaju oni ljudi... :roll: Nikada nisam gotivio takve, ne zbog toga sto ne vole Lade, vec zbog nacina na koji se odnose prema nekim desavanjima, stvarima, ljudima itd.

User avatar
Goxxy
Posts: 2094
Joined: Tue Dec 26, 2006 4:01 pm
Location: Pančevo
Contact:

Post by Goxxy »

Meni je u celoj ovoj priči najinteresantnije to što je Kamaz rekao - Fiat, GM i Avtovaz imaju poprilično jake veze. Fiat i Avtovaz od starijih dana a GM i Avtovaz od pre nekoliko godina (ne znam tačno od kada).

Ako se u celoj priči nađe i Zastava, mislim da bi to bilo fenomenalno. Ne samo sa aspekta da bismo imali bolja vozila već i da bismo imali mnogo jevtinija vozila za naše tržište koje je gladno solidnih / jevtinih vozila. Pogledajte samo Logan. I zamislite kako bi Kalina prošla da ne košta 8500 evra već da konkuriše direktno sa cenom od - recimo - 7000 evra. Oduvala bi Logana samo tako...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply