A regler dali je i on menjan kad i altenator ili si u skorin altenator ubacio tvoj regler. I na mojoj ladi mrda kazaljka volt metra od kako je imam i teram tako.
Meni tako djuska samo kada upalim migavce ali to kratko traje pa i ne primecujem ... mada bi me sigurno nerviralo da treperi konstantno jer bi mi i odvracalo paznju ...
ja sam taj slucaj sa voltmetrom resio ... eno ima slika http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=9&t=806&start=555
jeste ruzno ali radi i voltmetar je sad miran ! Regler je cajavec od keca yuga a samarin regler (u njemu nema nista) sluzi samo da drzi cetkice koje su ovim kablovima sa slike povezani na regler ! Cak i sa svim potrosacima ukljucenim voltmetar jedva da se malo mrdne !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Samar-Guja wrote:jeste ruzno ali radi i voltmetar je sad miran !
Ovo je dobra prica .Nije mi palo na pamet.Bravo za ideju
.....to sto je ruzno vrlo lako se da srediti.Sa duzim zicama koje su lepo slozene u buzir,Rudi moze da se okaci bilo gde sa strane i moze to skroz korektno da izgleda.
Reci mi samo jel ti stoje cekice sad na ovom cajevec ,ili si ih izvadio ??
Samar-Guja wrote:
jeste ruzno ali radi i voltmetar je sad miran ! Regler je cajavec od keca yuga a samarin regler (u njemu nema nista) sluzi samo da drzi cetkice koje su ovim kablovima sa slike povezani na regler !
Nacrtaj nam semu ako se secas kako si vezivao regler i cetkice.
Isao sam prostom tematikom onako kako bi ovaj cajavec zavukao u alternator tako sam povezao cetkice tj. vidi sliku !
Cajavec Samara Regler.JPG
- sivo je Cajavec regler !
- narandzasto je samo donji deo samarinog reglera koji drzi cetkice, sa gornje strane se kalajise! (lemi)
- imate tri zice dve su direktno samo za cetkice a treca je ona koja izlazi iz alternatora fabricki se poveze na ovu klemicu koja je zakacena za prvu cetkicu dok ovako samo je produzite i spojite na isto mesto kao na ovom regleru (zuta zica po slici) . pogledajte kako izgleda regler sa ove druge slike pa ce vam biti jasnije !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)