Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Problem sa strujom
Podseti me aleko, sličan problem sam imao i ja na ladi. Crevo za vakum kod motora vremenom otvrdne od toplote i ne dihtuje dobro pa se javlja falš vazduh koji remeti ler gas. Vidi i kod tvoje samare ako se lako okreće rukom oko one cevčice moguće je da te tu zeza. Okrati ga par santimetara i probaj kako će raditi.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
aj slikaj ventil da vidim kakav je, ja do sad nisam video da treba neki alat i proveri da li ima ulja u uredjaju.
Stara slika, bolju nemam trenutno... http://www.dodaj.rs/?1I/mD/3HEHZSzA/1/090720132763.jpg
Klesta su sa ona dva pipka koja udju u supljine u prstenu i kada ga stegnes mozes da izvadis prsten, koji valjda drzi filter... Ni ja nisam najsigurniji, zato cu i ici kod majstora...
Klesta su sa ona dva pipka koja udju u supljine u prstenu i kada ga stegnes mozes da izvadis prsten, koji valjda drzi filter... Ni ja nisam najsigurniji, zato cu i ici kod majstora...
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
ma to obican ventil kako aj vidim, odvrnes imbus odozdo i skines casicu a filter ostane sa casicom i srafom, ako ne volis vatromet idi kod majstora 

Ništa opasno nije to za skinuti, aleko te samo plaši. Zatvori plin na boci, onda upali ladu i sacekaj da se ugasi, taj je potrosila plin iz instalacije i slobodno rasturaj. Nema ništa da ćune, peživećeš. 

- aleko-2141
sta ga plasim, lepo sam mu rekao
bolje nek ode u servis zbog filtera jer ima razlicitih

Ma taj filter mi nisu ni prosli put menjali, vec samo produvali.
Opet sinoc mi je jednom iz cistog mira secnuo auto, a skratio sam crevo vakuma i pregledao crevo za servo, a i naprskao sam kapu wd-om. Izgleda da je ili filter u pitanju ili nesto oko struje. Mozda danas i rasturim da vidim kakav je filter..
Opet sinoc mi je jednom iz cistog mira secnuo auto, a skratio sam crevo vakuma i pregledao crevo za servo, a i naprskao sam kapu wd-om. Izgleda da je ili filter u pitanju ili nesto oko struje. Mozda danas i rasturim da vidim kakav je filter..
Kod samare naj gluplji kvar je ona žičica u razvodniku, možda nije pukla ali se ogulila pa povremeno udari na masu pa zeza?
Aj bas cu da pogledam sutra. Skidao sam onu zastitnu plastiku na razvodniku, ali ne obratih paznju. Na dnu ima malo ula, ali bas malo tipa 5, 6 kapi...
Ako si mislio na one tri zicice cim se skine ruka, pa plastika, nije do njih, jutros sam pogledao u dobrom su stanju. Ostaje da filter pogledam, pa ako nije ni do njega, onda nesto oko struje ...
Pogledaj ruku da nema neku narslinu u provodniku. na onoj rasturki je to bio problem prosle godine, zemenjena ruka, komplet kablova i jedna svecica i posle nije tresla ...
U principu ides eliminacijom pa gde se zaglavis to izmenjas ..
U principu ides eliminacijom pa gde se zaglavis to izmenjas ..
Mislim da ima rezervnu i kapu i ruku, pa cu i to pogledati...
To cu danas izmenjati, pa cu da vidim kako ce se sutra ponasati. Jer nema pravila uopste kad ce se desiti, zacimalo je na izlazu iz Bga, a posle nigde do Kva npr...
To cu danas izmenjati, pa cu da vidim kako ce se sutra ponasati. Jer nema pravila uopste kad ce se desiti, zacimalo je na izlazu iz Bga, a posle nigde do Kva npr...
Intermittent failures moji omiljeni
Aj probaj prvo to, lako je pa javi rezultate

Aj probaj prvo to, lako je pa javi rezultate

- aleko-2141
mozda nije htela kuci