Sero pojacivac kocenja
Sero pojacivac kocenja
Dakle izgleda da imam problem sa ovim cudom, zanima me koliko je komplikovana zamena, i ako neko zna cenu za 2105 icu.
- josif visarionovic
- Site Admin
Zamena nije komplikovana, skine se glavni kocioni cilindar, pa onda i servo.
Cena novog nije mala, sigurno 50 i vise eura(govorim po secanju za VAZ original)
Mozes da stavis i polovan. Postoje dve vrste:
Stariji tip sa 2101,03,06, koji je jaci, pa je kocnica meksa i lakse se koci
Noviji tip sa 2105,04,07, koji je slabijii i kocnica je tvrdja.
Pre zamene prekontrolisi cevo koje vodi gasove od izduvne grane do servo uredjaja. Mozda je trulo i porozno, iako se na prvi pogled ne vidi, pa servo brljavi ili nema dovoljno gasova za rad.
Cena novog nije mala, sigurno 50 i vise eura(govorim po secanju za VAZ original)
Mozes da stavis i polovan. Postoje dve vrste:
Stariji tip sa 2101,03,06, koji je jaci, pa je kocnica meksa i lakse se koci
Noviji tip sa 2105,04,07, koji je slabijii i kocnica je tvrdja.
Pre zamene prekontrolisi cevo koje vodi gasove od izduvne grane do servo uredjaja. Mozda je trulo i porozno, iako se na prvi pogled ne vidi, pa servo brljavi ili nema dovoljno gasova za rad.
Hvala na odgovorima, interesuje me da li zbog tog trulog creva moze doci do slabijeg kocenja, (tj da pojasnim sindrom: auto koci kao kad je ugasen, znaci koliku god silu da upotrebim isto koci, ako me razumete sta zelim da kazem
.) I da li pukom zamenom tog creva moze doci do poboljsanja, jer mi se bas i nebacaju pare za servo ako je mozda samo to u pitnju
.

Ja sam menjao moj servo pre 3 godine i simptomi su bili sledeci:
kocnica je bila malo tvrdja a auto se gasilo na sami dodir pedale kocnice uz malo sistanje vazduha.Cim dotaknem pedalu cuje se kratkotrajno sistanje i auto se gasi.Menjao sam i ja crevo sa izduvne grane i nista.Na kraju sam skinuo servo i u njemu je bilo skoro litar kocionog ulja. Stavio sam novi i od tad je sve u redu.Kostao je oko 40 evra i nije veliki problem da se zameni.
kocnica je bila malo tvrdja a auto se gasilo na sami dodir pedale kocnice uz malo sistanje vazduha.Cim dotaknem pedalu cuje se kratkotrajno sistanje i auto se gasi.Menjao sam i ja crevo sa izduvne grane i nista.Na kraju sam skinuo servo i u njemu je bilo skoro litar kocionog ulja. Stavio sam novi i od tad je sve u redu.Kostao je oko 40 evra i nije veliki problem da se zameni.
- josif visarionovic
- Site Admin
Drugaciji su simptomi kod samare i kod 2101-2107 modela. Znam iz iskustva.
Samara hoce da radi i na tri klipa i da sisti i sto drugih simptoma ima.
Kod 2101-2107 modela se to redje desava. Meni se desilo da je kocnica postala tvrda, a nista nije sistalo i nije se auto gasio. Crevo je postalo porozno i ravnomerno je celom duzinom pustalo gasove.
Ne kazem da je to kod tebe slucaj. Uostalom ako budes morao da menjas servo, ostace ti novo crevo, koje bi ionako moralo da se stavi.
Ako kupujes crevo za servo, kupi samo rusko VAZ originalno koje je vec po meri napravljeno i armirano. Kosta oko 150din.
Samara hoce da radi i na tri klipa i da sisti i sto drugih simptoma ima.
Kod 2101-2107 modela se to redje desava. Meni se desilo da je kocnica postala tvrda, a nista nije sistalo i nije se auto gasio. Crevo je postalo porozno i ravnomerno je celom duzinom pustalo gasove.
Ne kazem da je to kod tebe slucaj. Uostalom ako budes morao da menjas servo, ostace ti novo crevo, koje bi ionako moralo da se stavi.
Ako kupujes crevo za servo, kupi samo rusko VAZ originalno koje je vec po meri napravljeno i armirano. Kosta oko 150din.
-
Ako ode crevo, motor losije radi u svakom slucaju jer vuce fals vazduh. Takodje, proveri gumu koja se nalazi na onoj metalnoj "serpi" i u koju je uglavljen onaj plasticni nastavak ( mislim da je to neki nepovratni ventil ili sl. ) na koji onda ide crevo prema usisnoj grani. Kod mene se ta guma bila pokidala pa je tuda vukao vazduh. Upali motor, digni haubu i slusaj da li se cuje sistanje.
Samo mala ispravka, ne ide crevo sa izduvne, vec sa usisne grane, servo za kocnice radi na vakuum, ne na pritisak.
Pozdrav
Samo mala ispravka, ne ide crevo sa izduvne, vec sa usisne grane, servo za kocnice radi na vakuum, ne na pritisak.
Pozdrav
- josif visarionovic
- Site Admin
-
Zdravo,
Pa, evo vec sam oko 10 meseci ovde i mogu ti reci da mi nedostaje. Porodica, drustvo, grad, izlasci, Lada ... Poceo sam da kriziram ne znam sta cu sa sobom kada ne radim, ranije sam uvek nalazio nesto da cackam oko kola. Gledam u zadnje vreme da kupim neki krs da imam cime da se zanimam. Javicu ti kada mi dosadi, pa da se menjamo
Pozdrav svima i izvinjavam se na oftopiku
Pa, evo vec sam oko 10 meseci ovde i mogu ti reci da mi nedostaje. Porodica, drustvo, grad, izlasci, Lada ... Poceo sam da kriziram ne znam sta cu sa sobom kada ne radim, ranije sam uvek nalazio nesto da cackam oko kola. Gledam u zadnje vreme da kupim neki krs da imam cime da se zanimam. Javicu ti kada mi dosadi, pa da se menjamo
Pozdrav svima i izvinjavam se na oftopiku
- josif visarionovic
- Site Admin
nikolans78 wrote:Ako ode crevo, motor losije radi u svakom slucaju jer vuce fals vazduh. Takodje, proveri gumu koja se nalazi na onoj metalnoj "serpi" i u koju je uglavljen onaj plasticni nastavak ( mislim da je to neki nepovratni ventil ili sl. ) na koji onda ide crevo prema usisnoj grani. Kod mene se ta guma bila pokidala pa je tuda vukao vazduh. Upali motor, digni haubu i slusaj da li se cuje sistanje.
Da ne otvaram novu temu čuje mi se povremeno šištanje negde na toj plastici što ulazi u servo, jel može ona posebno da se menja i kako se pravilno zove?