Za to vam je potrebno preradjeno ulje i bitumen onaj za parket sto se kupuje u kantama 20 kg. ili 25 kg.
Sad srazmeru mozete kombinovati i sami ali za pocetak stavite tri dela ulja i jedan deo bitumena. Koliko cete cega staviti zavisi koliku imate povrsinu da zastitite. Sve to ulje i bitumen stavite u neku staru serpu na vatru ili reso (obavezno napolje zbog isparenja). To treba zagrevati dok se bitumen ne zagreje. Kada se sve to lepo izjednaci uzeti malu kolicinu kao jedna kasika i ohladiti i videti dali vam gustina odgovara. Znaci nesme da bude previse stegnuto da nije u tecnom stanju a ni previse retko. Ovo je najbolje isprobati pri vecoj temperaturi 25 c.
Zasto je gustina bitna.
Ako je previse gusto vrsice slabu zastitu u zimskim mesecima bas kad je i najpotrebnije, ako je previse retko na +40 sve ce se rastopiti i iscureti napolje.
Ako ste sve pripermeli obucite se u staro odelo i na posao.
Ja sam ovaj mix u moju ladu sipao svuda gde je moguce i premazao sve sto je rizicno kao zadnje dzepove u prtljazniku, skinuo tapacire od vrata i njih sunutrasnje strane sve premazao. Slobodno uzmite busilicu i burgiju 10 i sa gornje strane na mestima koja nisu vidljiva izbusite rupe i sipajte ovaj mix. Ako su gredice suplje zatvorite ih zivim kitom. Slobodno premazite i u motornom prostoru duple limove u kosevima. Ako imate plasticne korube u blatobranima njih skinite pa i blatobrane premazite zatim korube vratite. Pragove obavezno napunite.
Da ne nabrajam vise jer postoje puno problematicnih mesta koje je pozeljno zastititi.
E sad ovaj mix tj. onaj visak morace negde i da iscuri i da isprlja beton i zato je pozeljno da par dana auto bude na mestu koje vam nije bitno ili pospite malo peska ispod automobila da vam ne omasni beton u garazi ili dvoristu. Ali i ako omasti nije nista strasno da se ocistiti.
Ja ga oduzih i zato zavrsavam
Ovim nacinom sam ja zastitio moju lada kada sam je kupio i recepat se pokazao odlican.
Zasucite rukave i sretno u radu a vase lade ce vam reci HVALA.