Atest za TNG 2013
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: Atest za TNG 2013
Ukoliko zavrsi posao sa tobom nece imati para da plati internet pa necemo znati nista 

- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pri reatestu je potrebno imati i nosač filtera gasne faze kruto vezan za motor ili šasiju. Rekao mi čim je otvorio haubu, poslali me da to sredim ja otišao do drugara koji živi u blizini našli neki flah, savio ga izbušio dve rupe, zafarbao i stavio noseću šelnu za cev. Bitno je da šelna bude ona sa gumom tj da filter bude izolovan, tako mi reče atestirac.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Gde tebi filter stoji, meni je on zajedno sa magnetnim ventilom i stoji na kosu
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Gasne faze je na crevu od isparivača ka diznama, fiter tečne faze i alektroventil su sastavni deo isparivača.
Filter gasne faze stoji otprilike ispred glavnog kočionog jer je isparivač pričvšćen za nosač akumulatora pa crevo iz njega ide na gore pa mota desno pa je na tom pravom delu nakačen filter pa nakon njega crevo mota napred preko senzora pritiska do dizni koje su zakačene ispod usisne grane.
Ufotkaću sutra ako te baš zanima.
Filter gasne faze stoji otprilike ispred glavnog kočionog jer je isparivač pričvšćen za nosač akumulatora pa crevo iz njega ide na gore pa mota desno pa je na tom pravom delu nakačen filter pa nakon njega crevo mota napred preko senzora pritiska do dizni koje su zakačene ispod usisne grane.
Ufotkaću sutra ako te baš zanima.
- aleko-2141
Slikaj da vidim, nesto ne mogu da skontam u glavi sta i kako
Pa mozda je to za elektronce, za karburator mozda i netreba.
- aleko-2141
Trebalo ili ne mene interesuje sta prica :-D
Za karburator nemas filter gasne faze, pa te realno ni ne interesuje ...dejca wrote:Pa mozda je to za elektronce, za karburator mozda i netreba.
- zlatko83vr
Nova tura nova avantura. Boci istekao rok. Zamena boce, multiventila 120 evrica i atest 50. Jebe drzava, jebu plinadzije i ko gde stigne 

Da nije to malo skupo? Boca je oko 50e, ventil reda 30 ruke ne bi smele preko 10-15e ... Naravno druga je prica ako si ubacio BRC i sl ...
Boca je 80tak evra po servisima sa ugradnjom, multi 30tak, mora da se ima i onaj pokazivač količine plina u kabini (25e), reatest 5500din, i još se nađu sitnice tipa nosača ventila, oblajznulih holendera, "popucalih tj dotrajalih" creva. Stvarno nas drpaju bez milosti, a još kad vide da je u HR skuplja reg na plin i to će da nam rebnu.
4o e. je bio multi ventil 2013 kad sam ja ugradjivao. Ma i ja gotovo, ova registracija za mecec dana i jos jedna i opet atest. Samo sad cu ja raditi krajem 2017 ako je moguce ranije oko 8 meseci da bih izbegao one guzve koje jos pamtim i koje ce opet biti.
80e boca sa ugradnjom? Pa ja sam ugradnju celog sistema platio 40e a ne samo bocechoksi wrote:Boca je 80tak evra po servisima sa ugradnjom, multi 30tak, mora da se ima i onaj pokazivač količine plina u kabini (25e), reatest 5500din, i još se nađu sitnice tipa nosača ventila, oblajznulih holendera, "popucalih tj dotrajalih" creva. Stvarno nas drpaju bez milosti, a još kad vide da je u HR skuplja reg na plin i to će da nam rebnu.