Radno vozilo 111
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Radno vozilo 111
Mislim da je polovanjake bolje kupovati benzince,nemaju :turbine,dizne,pumpe... a sto nema ne moze ni da se pokvari.
Lajka gura dalje,mesecno cca 1500km. Zagusen nam grejac u kabini,treba rasklapati celu tablu.
Lajka gura dalje,mesecno cca 1500km. Zagusen nam grejac u kabini,treba rasklapati celu tablu.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ne rasklapa se table. Malom grejaču se pristupa iz motornog prosotra. SKine se izloacija i onda odvnoji pola kućišta unutrašnjeg ventilatora, izvadi ventilator i grejač je tu.
-
- Automobil: lada
benzinci nemaju pumpe, dizne, turbine?????????? 
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
On misli na benzince 2000-2005 god :-D
Pa dizne imaju svi koji imaju el. ubizgavanje a ima ih i u tom godistu. Karburator vozila nemaju.
Imaju benzinci dizne ali nisu toliki problem.A mislim na starija kola,malo nas ima para za razne TSI,FSI..... a opet i oni imaju manje potencijalnih problema nego dizeli isto god.
dizne na benzincima zna svaki priuceni majstor da remontuje dok kod dizela nije bas tako, a i benzinac se moze naci jako mlad bez turbine, skupog kvacila i ostalih cuda koja poseduju dizeli. Ja licno savetujem svakog ko kupuje auto do 5hiljada, a takvih je kod nas najvise, da pre pazari benzinca.
Ja sam bio jedan od onih koji sam prošle godine u ovo vreme tražio samo benzinca i bio milon posto siguran da ću ga i kupiti, znači samo benzin, plin to pa tek nikako. ALI išao na niške auto placeve, na nišku auto pijacu I plakao, ponuda benzinaca vrlo vrlo mala i hteo nehteo morao sam kupiti dizela. Nisam imao više ni vremena ni živaca da svaku subotu dam 2000 din. i idem za Niš. Sever Srbije je sa ponudom mnogo bolji tamo pa i može da naleti dobar benzinac ali bedni jug nema niša. A ovo pa selo Leskovac gde ja živim tek je pa tu katastrofa, ponuda nikakva a i kad ima nešto cena paprena.
Jeste kod nas je skroz slaba ponuda benzinaca, skoro sam prodavao jednog starijeg megana 1.9dci za oko 2000e i pita me covek u kakvom je stanju, pa kao skupi su kvarovi... Onda ga posavetujem da ne kupuje dizela ako nema osim 2000e nek kupi punta 1.1 i nema skupih kvarova. Ljudi bi kod nas hteli da voze dizele a da bude jeftino odrzavanje, tako nesto ne postoji. Zbog velike vecine koja preferira dizele, uvoz benzinaca skoro da ne postoji.dejca wrote:Ja sam bio jedan od onih koji sam prošle godine u ovo vreme tražio samo benzinca i bio milon posto siguran da ću ga i kupiti, znači samo benzin, plin to pa tek nikako. ALI išao na niške auto placeve, na nišku auto pijacu I plakao, ponuda benzinaca vrlo vrlo mala i hteo nehteo morao sam kupiti dizela. Nisam imao više ni vremena ni živaca da svaku subotu dam 2000 din. i idem za Niš. Sever Srbije je sa ponudom mnogo bolji tamo pa i može da naleti dobar benzinac ali bedni jug nema niša. A ovo pa selo Leskovac gde ja živim tek je pa tu katastrofa, ponuda nikakva a i kad ima nešto cena paprena.
Ja sam prosle godine uzeo punta 1.2 2004 god.Imao na satu 91000km sto ce se na kraju ispostaviti da je i tacno,proverili motorni racunar a jos bolji pokazivac predjene km je bilo kvacilo koje kada smo skinuli na 110k je pokazalo da je iz prve ugradnje.Na autu sem tog kvacila nista drugo nije radjeno a presao je 60000km.Ne verujem da bih tako prosao sa 1,3MJ niti bih ga nasao sa takvom kilometrazom
ja sam imao z10 2009, kupljenu u ns sa 56.000km i nista osim ulja i filtera nisam menjaoparkvets wrote:Ja sam prosle godine uzeo punta 1.2 2004 god.Imao na satu 91000km sto ce se na kraju ispostaviti da je i tacno,proverili motorni racunar a jos bolji pokazivac predjene km je bilo kvacilo koje kada smo skinuli na 110k je pokazalo da je iz prve ugradnje.Na autu sem tog kvacila nista drugo nije radjeno a presao je 60000km.Ne verujem da bih tako prosao sa 1,3MJ niti bih ga nasao sa takvom kilometrazom
sta vise i potrosnja je u proseku 5.4 ,naravno auto se vozi jedno 70 posto na otvorenom.
Danas sredjeno grejanje.Nikada nam nije ni dobro grejala.Kada sam otisao u Lada Butik po auto vidim pola auta zamenjeno.Koliko sam video,ventilator,kuciste ventilatora,mali hladnjak... Sad moze i u Sibir 

- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Sad sauna