Novi pravilnik
Re: Novi pravilnik
Nekako drukčije će se preračunavati sila ručne, tako da će u fazonu ako jedan blokira a drugi skoro da ne vata biti ok. (levo kupus, desno meso a u sredini sarma).
choksi nisi u pravu, to nije bezbedno i nikad nije bilo niti ce biti dozvoljeno
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Prosle nedelje sam bio na tehnickom pregledu da proverim rucnu kocnicu, jer sam menjao sajle rucne. Inace, usluga kontrole kocnica na valjcima i amortizera je besplatna. Ako castite majstora za pice odstampace vam i kocioni grafik.
Kaze mi covek da su po novom zakonu blazi kriterijumi za kocnice na tehnickom pregledu.
Evo navescu vam sta se promenilo (u zagradi je po starom zakonu):
- koeficijent radne kocnice >=50% (55%),
- stop razlika izmedju tockova <=30% (20%),
- koeficijent rucne kocnice >=15% (25%),
- stop razlika za rucnu <=99% (20%).
Kao sto vidite za rucnu kocnicu je bitno da jedan tocak odlicno koci, a drugi vrlo malo i da ukupna sila kocenja rucne zadovolji koeficijent od bar 15% ?!
Izgleda da novi zakon tolerise slabije kocnice, sto po meni nikako ne ide u prilog vecoj bezbednosti saobracaja
Kaze mi covek da su po novom zakonu blazi kriterijumi za kocnice na tehnickom pregledu.
Evo navescu vam sta se promenilo (u zagradi je po starom zakonu):
- koeficijent radne kocnice >=50% (55%),
- stop razlika izmedju tockova <=30% (20%),
- koeficijent rucne kocnice >=15% (25%),
- stop razlika za rucnu <=99% (20%).
Kao sto vidite za rucnu kocnicu je bitno da jedan tocak odlicno koci, a drugi vrlo malo i da ukupna sila kocenja rucne zadovolji koeficijent od bar 15% ?!
Izgleda da novi zakon tolerise slabije kocnice, sto po meni nikako ne ide u prilog vecoj bezbednosti saobracaja
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
otprilike rekosmo istochoksi wrote:tako da će u fazonu ako jedan blokira a drugi skoro da ne vata biti ok. /quote]
Rale wrote:
Da ne bih otvarao novu temu, postujem ovde.Bio sam danas na besplatnom tehnickom pregledu u ovkiru akcije amss-a.Naravno poklonu se u zube ne gleda, pa ih ne bih kritikovao, a i nasli su mi da mi zadnji levi tocak koci ko palacinka po teflonskom tiganju
Da li postoji negde posten tehnicki pregled, ne zbog registracije mislim zbog sebe i svoje bezbednosti? Secam se da je pre na Dorcolu bila neka masina koja je opasno maltretirala auto, mlatila mu tockove u raznim pravcima, i dobijao se pismeni izvestaj.Da li toga jos ima i koliko se krecu cene?

- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Imas TP u Autoservisu KILER, ulica Tosin Bunar, sa desne strane ako ides od Studentskog grada prema Zemunu. Kontrola kocnica i amortizera na autu je besplatna, ako ih castis za pice odstampace ti oba grafika. Jedino sto su kod njih kriterijumi po novom zakonu, kao sto sam pisao u prethodnom postu.Boki78 wrote:Da ne bih otvarao novu temu, postujem ovde.Bio sam danas na besplatnom tehnickom pregledu u ovkiru akcije amss-a.Naravno poklonu se u zube ne gleda, pa ih ne bih kritikovao, a i nasli su mi da mi zadnji levi tocak koci ko palacinka po teflonskom tiganjuDa li postoji negde posten tehnicki pregled, ne zbog registracije mislim zbog sebe i svoje bezbednosti? Secam se da je pre na Dorcolu bila neka masina koja je opasno maltretirala auto, mlatila mu tockove u raznim pravcima, i dobijao se pismeni izvestaj.Da li toga jos ima i koliko se krecu cene?
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
Super! Hvala za info, a taman i moram da proverim kocnice nakon sto prodju servis 

- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Evo da više ne kukate kako oće da vas orobe za četiri zimske
Prema novom pravilniku:
"Zimske gume obavezne od 1. novembra do 1. aprila samo kada je sneg, led i poledica na kolovozu".
Prema novom pravilniku:
"Zimske gume obavezne od 1. novembra do 1. aprila samo kada je sneg, led i poledica na kolovozu".
Ja kupio auto sa vec namontiranim svesezonkama, sad mogu da mi...
Bruyoni, 'de to procita, majke ti? Ne lici mi na pravnicku recenicu uopste. Daj link (al' da nije Vukajlija):)
Bruyoni, 'de to procita, majke ti? Ne lici mi na pravnicku recenicu uopste. Daj link (al' da nije Vukajlija):)
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Zna li neko kolika je granična dubina šare za letnje gume ? Za zimske piše 4mm.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
1,6 mm ali je i to već jako nebezbedno naročito po mokrom drumu
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
OK, nebih nikada ni čekao 1mm nego na Yugu imam oko 3mm na sve 4 pa sam hteo da vidim mogu li još ovo leto da se vozim s njima.