Page 1 of 1

Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Sun Aug 28, 2011 1:02 pm
by vladista
Ljudi da li ima potrebe vezivati motor za prednji diferencijal, ako je taj diferencijal bio u paru sa Pezo-ovim 1.9 td motorom,i sada u Nivu umesto tog dizel motora se ubacuje benzinski Ladin motor... Diferencijal koliko sam video je samonoseci,tj.kaci se na prednji most preko nekih njegovih upornih spona... Znaci Lada niva 1.9 TD fabricka i sada umesto dizel motora u nju ide Ladina benzinjara....Da li neko zna da li se kod tih 1.9 TD prednji dif uopste kacio na motor?

Re: Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Mon Aug 29, 2011 12:33 am
by aleksd
Ti nosači su ubacivani da bi se izbeglo kačenje dierencijala za motor. Sad jesu li to radili jer im je tako jednostavnije i ima li kakvog boljitka od toga ne bih ti znao reći. U svakom slučaju možeš tako da ostaviš.

Re: Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Mon Aug 29, 2011 8:26 am
by jeronimo
moze da ostane...stavljalo se zato sto je karter dizela drugaciji i ne moze da "upadne" kuciste prednjeg dif-a...

Re: Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Tue Aug 30, 2011 11:17 pm
by aleksd
Da, kod nive je tu vrlo tesno. Kod mene u SD su pre desetak godina ubacivali te motore u Nivu pa sam išao da vidim kako izgledaju ti nosači jer mi je trebalo za neki moj projekat. Izgleda kao fino rešenje ali sam odustao pošto sam i onako morao da prepravljam karter. Ako nisam previše radoznao, zašto menjate motor?

Re: Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Wed Sep 07, 2011 10:58 pm
by vladista
Niva je bila nekada 1.9 TD al je na tom motoru pukla klipnjaca i probila blok pa je izbacen iz Nive.....Ubacena Nivina benzinjara 1.6...nema nisam vezao dif. za motor i ne fali nista....stoji na svojim nosacima a motor na svojim...besprekorno radi...

Re: Vezivanje motora za prednji dif.

Posted: Thu Sep 08, 2011 1:25 am
by aleksd
Teška havarija... Mislio sam da je nešto što je moguće srediti, pa me čudilo što odmah menjate motor. Možda je moglo da se pronađe nešto i na otpadima ali u svakom slučaju posao je završen i neka u zdravlje služi.