Koje se alufelne (od kojih automobila) mogu montirati na ovu Ladu bez i sa distancerima a da se ne naruši upotrebljivost. Problem je naročito kod zadnjih točkova. Koja su vaša iskustva? Pozdrav!
Znaci da vam pasu 4x100 otvor. E sad da ti en smeta pogledaj koji je precnik felne i ET (pise na felni). Uzmi iste ili sa pribliznim vrednostima. To ti je najjednostavnije uputstvo. Ako te bude zanimalo jos nesto, pitaj...
Moguce i da je 4x98, onda moja greska. I ako je 4x98 opet mogu i one od 4x100 al ce vam treba ti duzi srafovi ili brezoni. A za ET i rekoh, probate, pa ako ne moze mogu da padnu i distanceri...
Darkman wrote:Moguce i da je 4x98, onda moja greska. I ako je 4x98 opet mogu i one od 4x100 al ce vam treba ti duzi srafovi ili brezoni. A za ET i rekoh, probate, pa ako ne moze mogu da padnu i distanceri...
samo jedno pitanje, ipak nisam toliko upucen u to... sto su "brezoni"?
Brezoni su navoji na koje ide matica i tom maticom se steze tocak. Znaci umesto srafova. Znaci ubacih ih u mesta za srafove i zategnesh maticama. Ako te zanimaju ima jedan lik u Indjij pravi ih po prudzbini, super kvalitet, pa da ti nadjem fon. Inace ET za Rivu i Samaru je od 35 do 38 ako se ne varam. Znaci kombinujte ili te vrednosti ili "priblizne". U teoriji sa brezonima i distancerima moze da stane dosta domenzija...
Ufff, velika je to cifra...
Ja cu verovatno sad preko zime da uzmem neke u jadnom stanju (samo da nisu krivljene) i da ih polako sredjujem...
A koliko puta sam prosao gore po batajnickom putu i UVEK napolju vidim felne i NIKAD da svratim...
FIAT-ove 15" felne sa Bravo-a su 15x6.5J, ET40... znači teško mogu bez distancera da se ubace. Rukovodio sam se merama sa http://www.proma-wheels.ru/wheels.htm.