| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
markotri
|
Posted: Wed Aug 27, 2008 1:08 am Post subject: PLAZMA CAJGERI! |
|
|
E kontaktirao sam coveka iz Bugarske,iz jedne firme koja se bavi tuningom,preko e-maila i pitao ga da li mogu da se naruce plazma cajgeri za ladu 110.I covek mi je odgovorio da nije nikakav problem,samo treba da mu se posalje skeniran fajl cajgera i to bi kostalo oko 110 eura.E sad valjda nije neki prevarant!Ako je neko zainteresovan mozemo da narucimo ,mozda da i neki popust.
Evo kako izgledaju ti plazma cajgeri,ako neko nije video:
 |
|
| Back to top |
|
 |
Zile

|
Posted: Wed Aug 27, 2008 1:49 am Post subject: |
|
|
| Nije bas jeftino,dali ima za samaru i koja mu je cena |
|
| Back to top |
|
 |
darkmensale

Joined: 18 Feb 2008 Posts: 2004 Location: Velika Plana...tj. prva kafana :)
|
Posted: Wed Aug 27, 2008 2:09 am Post subject: |
|
|
110 € taj je lud.  _________________ Strma dzada pici moja lada!!!
 |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Wed Aug 27, 2008 9:57 am Post subject: |
|
|
| Zile wrote: | | Nije bas jeftino,dali ima za samaru i koja mu je cena |
Pa skupo je zato sto se za lade radi samo po narudzbini,a ne serijski.Oni rade samo najbolje marke serijski.A za ovo ide dizajn ispocetka,itd... a za samare moze takodje samo da mu se posalju skenirani cajgeri |
|
| Back to top |
|
 |
savke Clan

|
Posted: Wed Aug 27, 2008 1:53 pm Post subject: |
|
|
| Zile wrote: | | Nije bas jeftino,dali ima za samaru i koja mu je cena |
Ako ima i ja sam zainteresovan.
P.S. Inace sta se konkretno dobija? |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Wed Aug 27, 2008 3:09 pm Post subject: |
|
|
Pa dobijas kao normalne cajgere danju,a nocu svetle onako kao sto sam ti stavio na slici.Znaci menja se samo ona tabla gde su ti brojevi a stavlja se ova nova,koja je u stvari napravljena od neke fluorescentne elektro folije koja ima svoje napajanje.
Kaze ovaj Bugarin da ako nas ima vise,moze da spusti oko 10-15 eura po cajgeru,zavisno kolika bi narudzbina bila |
|
| Back to top |
|
 |
Zile

|
|
| Back to top |
|
 |
finaldesign

|
Posted: Thu Aug 28, 2008 9:04 pm Post subject: |
|
|
| markotri wrote: | | Znaci menja se samo ona tabla gde su ti brojevi a stavlja se ova nova,koja je u stvari napravljena od neke fluorescentne elektro folije koja ima svoje napajanje. |
To se zove "el-foil", i ima za nabaviti u raznim veličinama. Da bi folija svijetlila potrebno je doslovno "ubosti" 2 kontakta na nju. Posebnost tih folija je ta što se mogu običnim škarama izrezati u bilo koji oblik, bitno je samo ostaviti kontakte neodrezane, na koje se "ubodu" + i -. Također uz foliju je i potreban inverter, mali elektronski sklop koji napaja foliju. Postoje na 9V i 12V.
Evo nešto više o el-folijama tu:
http://www.beingseen.com/sheets.html
a ovdije se mogu i kupiti:
http://www.cooltronix.com/shop/en-gb/dept_3.html
dakle procedura za izradu custom-made "plazma" cajgera bi bila, nabaviti el-folije i odgovarajuće invertere, izrezati željeni oblik a na njega nalijepiti printane cajgere... _________________ http://www.final-design.net > Portal o grafičkom dizajnu.
--------------------------------------------------------------
Jazavac Džef trči po šumi glodajući neko suho žbunje. |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Thu Aug 28, 2008 9:22 pm Post subject: |
|
|
| finaldesign wrote: | | markotri wrote: | | Znaci menja se samo ona tabla gde su ti brojevi a stavlja se ova nova,koja je u stvari napravljena od neke fluorescentne elektro folije koja ima svoje napajanje. |
To se zove "el-foil", i ima za nabaviti u raznim veličinama. Da bi folija svijetlila potrebno je doslovno "ubosti" 2 kontakta na nju. Posebnost tih folija je ta što se mogu običnim škarama izrezati u bilo koji oblik, bitno je samo ostaviti kontakte neodrezane, na koje se "ubodu" + i -. Također uz foliju je i potreban inverter, mali elektronski sklop koji napaja foliju. Postoje na 9V i 12V.
Evo nešto više o el-folijama tu:
http://www.beingseen.com/sheets.html
a ovdije se mogu i kupiti:
http://www.cooltronix.com/shop/en-gb/dept_3.html
dakle procedura za izradu custom-made "plazma" cajgera bi bila, nabaviti el-folije i odgovarajuće invertere, izrezati željeni oblik a na njega nalijepiti printane cajgere... |
Tacno tako final, samo ko ce da se zeza sa seckanjem i krpljenjem!A i znam da mi to ne moze ispasti kako treba kad sam radim :-))) |
|
| Back to top |
|
 |
savke Clan

|
Posted: Fri Aug 29, 2008 12:23 pm Post subject: |
|
|
Predpostavljam da na nju moze da se uradi sito stampa il nesto slicno? _________________ Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....! |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Tue Oct 14, 2008 12:37 am Post subject: |
|
|
Evo,ovaj Bugarin mi je odradio cajgere za moju ladu 110 i poslao ih a evo i slika:
1.Ovo je kad svetlo nije ukljuceno
2.A ovo je kad svetli
Inace ja imam onu staru instr.tablu bez pozadinskog osvetljenja i bez osvetljenih kazaljki,tj ovakvu:
 |
|
| Back to top |
|
 |
Goxxy

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 8:21 am Post subject: |
|
|
Marko, montiraj što pre da vidimo rezultate!  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Tue Oct 14, 2008 9:42 am Post subject: |
|
|
Cim mi stignu iz Bugarske montiracu ih istog trenutka.Treba svaki cas da stignu.A slike mi je on poslao kada je napravio cajgere,da mi zadovolji znatizelju  |
|
| Back to top |
|
 |
2107

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 8:55 pm Post subject: |
|
|
Al je ovo sexy jbt  _________________ Alekre -> Darkmensale @MSN
"Brate, Sale, ti imas najbrzu ladu, najbrzu biciklu, najvise dizes na benchu
i imas najveci penis" |
|
| Back to top |
|
 |
markotri
|
Posted: Sun Oct 19, 2008 2:47 pm Post subject: |
|
|
Namontirao sam cajgere...izgledaju super,jos bolje svetle.Evo 2 slike ali ne docaravaju prave boje dok svetle jer aparat prikazuje suvise plavicasto.Inace skala,brojevi i slova svetle belo a ne plavo kao sto je ispalo.A centralni krugovi ispod kazaljki plavicasto
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|