| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Gago
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 5:36 pm Post subject: |
|
|
Na kraju je zamenjen regler,kablovi za svecice,ali glavni problem su bile cetkice u alternatoru. Sad je ponovo sve u redu  |
|
| Back to top |
|
 |
zlatko83vr
|
Posted: Thu Jul 29, 2010 11:06 pm Post subject: |
|
|
Ljudi ovo je cirkus...danas odem na pecanje...vracam se, pao mrak ne rade oborena svetla. Ukljucio sam duga svetla, kad se mimoilazim sa pozicionim svetlima uzas i tako sam vozio 30km . Sutra cu da mu resim ludnicu |
|
| Back to top |
|
 |
zlatko83vr
|
Posted: Fri Jul 30, 2010 9:26 pm Post subject: |
|
|
PROBLEM SA OBERENIM SVETLIMA:
da upalim oborena svetla moram jedno 20-30ak puta da skljocam prekidac za svetlo. Pored toga, ukljucim svetla gori samo pozicija, vrtim kljucim u bravi (dajem kontakt-gasim) opet prorade. Sta bi mogao da bude problem prekidac, kontakt brava ili nesto trece? Da li je neko imao ovakav problem? |
|
| Back to top |
|
 |
choksi

|
Posted: Fri Jul 30, 2010 10:12 pm Post subject: |
|
|
| Ja glasam za relej |
|
| Back to top |
|
 |
zlatko83vr
|
Posted: Sat Jul 31, 2010 1:39 pm Post subject: |
|
|
| Za relej se nisam setio, posle cu da ga zamenim, mozda je do toga |
|
| Back to top |
|
 |
altinjanin
|
Posted: Sat Jul 31, 2010 2:05 pm Post subject: |
|
|
| Pa mozda je dugme to za paljenje svetala,hoce da ode to je plastika''s'' kvaliteta...... |
|
| Back to top |
|
 |
st@meni

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 2:14 pm Post subject: |
|
|
| Ako se ne varam ti si menjao tablu, tako da prvo pogledaj rele, pa ako nece treba da utvrdis da li je pre ili posle releja, znaci da li skljoca kada kada palis svetla ili ne... Takodje probaj da ablendujes i ako radi lepo onda je verovatno prekidac za svetlo, i tako dalje na tu temu.... |
|
| Back to top |
|
 |
zlatko83vr
|
Posted: Sat Jul 31, 2010 2:33 pm Post subject: |
|
|
| Ablendovanje i duga svetla rade odlicno. Sad me interesuje da li je zajednicki relej za duga i oborena svetla ili su dva razlicita? |
|
| Back to top |
|
 |
st@meni

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 3:04 pm Post subject: |
|
|
Ako radi ablendovanje onda se samo deo kola moze eliminisati iz kvara (inace dva su razlicita releja), tako da:
1) zameni medjusobno releje za duga i kratka pa vidi hoce li da rade oborena, ako nece:
2) izvuci prekidac za svetla iz maske, uzmi probnu lampu i vidi da li kada das kontakt svetli na kontaktu [X] a posle kada ukljucis oborena svetla treba da svetli na kontaktu [56]. Ako ne svetli na 56 onda je prekidac, ako ne dolazi do X onda je kvar pre toga ( relacija tabla-prekidac), ako svetli 56 onda je kvar posle (relacija prekidac-rucica za biranje oboreno/dugo-tabla)... |
|
| Back to top |
|
 |
zlatko83vr
|
Posted: Sat Jul 31, 2010 4:20 pm Post subject: |
|
|
Problem resen. Zamenio sam samo relej i to je to. Ovi releji su stari koliko i auto. Sada radi opet sve, sreca pa nije nesto bilo krupno a i da sam otisao kod elektricara puko bih sigurno 400,500 din.
Ljudi hvala za pomoc  |
|
| Back to top |
|
 |
choksi

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 8:56 pm Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
Zoran021
|
Posted: Sat Jul 31, 2010 9:14 pm Post subject: |
|
|
| Ljudi,imao sam opet problem sa Ladom !!Ja danas da upalim neće auto ni da se pokrene,a vergla sve normalno.Odnesem akumulator da ga zamenim pošto još nije istekla garancija za njega i dobijem test akumulator od majstora,pa opet ništa.Vergla i vergala ,a motor ni da se pokrene.Sumnjam na nešto ,ali nisam siguran. |
|
| Back to top |
|
 |
st@meni

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 10:58 pm Post subject: |
|
|
| Pa moze dosta toga da bude, u svakom slucaju prvo zameni komutator (trebalo bi da imas u autu rezervni), ako i dalje nece onda se fokusiraj na bobinu i na elemente razvodnika (pre svega davac i one tanke zice sa kojim je spojen za dzekom na kucistu razvodnika,potom ruka, kapa). Proveri i da li dolazi napon na bobinu na mestu za oznakom B , kada das kontakt. |
|
| Back to top |
|
 |
pesadinac

|
Posted: Mon Aug 02, 2010 6:29 am Post subject: |
|
|
problem je sledeci:
kad dam kontakt - lampica akumulatora svetli normalno, a
kad upalim auto, svetli jako slabo, pri dodavanju gasa
zasvetli punom snagom, intenziteta kao pri davanju kontakta i tako svetli dok se dodaje gas, tj dok su veci obrtaji.
pri voznji svetli opet u skladu sa dodavanjem gasa.
kais nije olabavnjen, zategnut je, a kazaljka za punjenje akumulatora kaze da alternator normalno puni akumulator.
ima li neko ideju sta bi moglo biti? _________________ Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me! |
|
| Back to top |
|
 |
Pera

|
Posted: Mon Aug 02, 2010 9:59 am Post subject: |
|
|
| Otisla ti je neka dioda. |
|