| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
xxx

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 2:27 pm Post subject: lezaj na stubu volana |
|
|
Kao sto se iz naslova da videti, crko mi je lezaj stuba volana tako da od juce imam (podesiv volan po visini) iritirajuci luft po vertikalnoj osi
U knjizi sam nasao da se lezaj nalazi u konzoli za pricvrscavanje stuba upravljaca ali nigde ne pise tip i dimenzije lezaja. Po radnjama me gledaju ko vanzemaljca kad pitam za lezaj
Inetesuje me jel imo neko iskustva sa tim i dal slucajno znate kakav lezaj treba kupiti ili da idem negde na otpad da kupim kompletan sub upravljaca |
|
| Back to top |
|
 |
savke Clan

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 3:16 pm Post subject: |
|
|
Nemas to da kupis. To je neki plastican lezaj sa metalnim kuglicama. Desi se da se raspadne. Ta "konzila" za pricvrscenje nije skupa na otpadima pa potrazi. Tako sam i ja prosao. Ima negde i moj post na tu temu pa probaj da pretrazis....
Evo slika:
Ovako je izgledala moja caura (odnosno ono sto je od nje ostalo):
 |
|
| Back to top |
|
 |
savke Clan

|
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 4:59 pm Post subject: |
|
|
Da nema da se kupi, nema... sad sam dosao iz grada obisao sve prodavnice i nista, cak ne postoji podatak ni u katalozima....
Skidao sam oblogu volana i vide se samo parcici od te caure ili lezaja ili sta je vec.
Znam da nije skupo uzeti ceo stub volana ali nemam toliko vremena da bi rasturao ceo volan radije bi samo da zamenim lezaj jednostavnije je, ali ako se mora onda nece biti tesko, u svakom slucaju hvala. |
|
| Back to top |
|
 |
djape1977

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 6:30 pm Post subject: |
|
|
da bi zamenio lezaj svakako moras da otkacis stub volana, a onda si vec uradio 90% posla. zameni sve i gotovo. _________________ valjda sam i ja neki majstor |
|
| Back to top |
|
 |
vigmir Clan

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 7:52 pm Post subject: |
|
|
| E ja sam bas taj deo uzeo sa one Lade sto smo je rasturali kod Pedje letos.Kod mene je isto to crklo i ja ga nikad nisam uradio.Lada je u medjuvremenu otisla u druge ruke a taj deo mi je negde u kuci.Eto poklanjam ti ga samo ako mozes da dodjes do mene. |
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 8:47 pm Post subject: |
|
|
| djape1977 wrote: | | da bi zamenio lezaj svakako moras da otkacis stub volana, a onda si vec uradio 90% posla. zameni sve i gotovo. |
ja sam mislio da se moze nasaditi ako samo skinem volan i oblogu  |
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 8:49 pm Post subject: |
|
|
| vigmir wrote: | | E ja sam bas taj deo uzeo sa one Lade sto smo je rasturali kod Pedje letos.Kod mene je isto to crklo i ja ga nikad nisam uradio.Lada je u medjuvremenu otisla u druge ruke a taj deo mi je negde u kuci.Eto poklanjam ti ga samo ako mozes da dodjes do mene. |
mogu samo reci kad i gde ja sam u Pancevu tako da samo reci vreme i mesto(valjda cu uspeti da te nadjem posto nisam neki poznavalac bg-a) |
|
| Back to top |
|
 |
vigmir Clan

|
Posted: Tue Feb 09, 2010 12:13 am Post subject: |
|
|
Javi mi se u toku nedelje da se dogovorimo.
064/124-58-28 Mirko |
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 8:56 pm Post subject: |
|
|
| Mali dodatak, danas sam resio luft u volanu. Nije puko lezaj kao sto sam mislio vec caura koja se vidi na slici koju je Savke postavio, inace preko caure stub volana ostvaruje kontakt sa lezajem . |
|
| Back to top |
|
 |
pesadinac

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 9:06 pm Post subject: |
|
|
i kako si resio problem sa caurom?
kupio si drugu/gde ili si nesto budzio? _________________ Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me! |
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 9:16 pm Post subject: |
|
|
| Kupio sam drugi nosac stuba pa iz njega izvadio cauru i montiro na svoj, ali vrlo lako se moze tu ubaciti bilo kakva vrsta plasticnog ili bakelitnog prstena. Ta nazovi ga caura je u stvari od gume tako da je vrlo lako resiti i prirucnim sredstvima( iseci neki plasticni cep i ubaciti izmedju lezaja i stuba ili napraviti od bakelita.....) |
|
| Back to top |
|
 |
vigmir Clan

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 9:38 pm Post subject: |
|
|
A ja sam ispao go... i nisam ti se javio posle naseg razgovora da ti javim da nisam nasao taj nosac stuba volana.Izvini jos jednom.Nadoknadicu ti to nekako ako budem nasao neki drugi deo za Ladu.  |
|
| Back to top |
|
 |
xxx

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 9:53 pm Post subject: |
|
|
| vigmir wrote: | A ja sam ispao go... i nisam ti se javio posle naseg razgovora da ti javim da nisam nasao taj nosac stuba volana.Izvini jos jednom.Nadoknadicu ti to nekako ako budem nasao neki drugi deo za Ladu.  |
Ma ok je druze bitno je da si imao volju da pomognes, ako ce ti biti lakse i ja sam obeco Blazi far pa nikako da uhvatim vremena da svratim do poste da ga posaljem a sto se tice drugog dela tice ja se iskreno nadam da nece trebati uskoro (ne ide da mi ljubimica kvari imidz izdrzljive kobile ) |
|
| Back to top |
|
 |
pesadinac

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 10:13 pm Post subject: |
|
|
| xxx wrote: | | Kupio sam drugi nosac stuba pa iz njega izvadio cauru i montiro na svoj, ali vrlo lako se moze tu ubaciti bilo kakva vrsta plasticnog ili bakelitnog prstena. Ta nazovi ga caura je u stvari od gume tako da je vrlo lako resiti i prirucnim sredstvima( iseci neki plasticni cep i ubaciti izmedju lezaja i stuba ili napraviti od bakelita.....) |
ako se odsece deo plasticne flase od neke mineralne vode ili nekog soka (da ne reklamiram nikoga) neposredno ispod navoja i ispod onog prosirenja-ruba, dobije se nesto kao "otvoren sesir", ako se taj deo rasece "upravno na osovinu tela", trebalo bi da moze da se navuce na osovinu stuba upravljaca i da odgovara nameni
pokusavao sam slicno, ali sam onda nasao neki plasticni deo, izgleda kao rasecen valjak, sa nekim rubom-prosirenjem na jednom kraju, i na tom prosirenju jos neka dva pipka , u prodavnici mi rekose da je to-to, mada im nesto nisam poverovao, pa sam nabudzio od te plastike, pa je secenje cepa otpalo!
posle toga sve dobro nagurao, dobro pritegao volan i nema cimanja vise!
al' objasnih kako izgledaju delovi
 _________________ Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me! |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|