Hvala na odgovorima...evo bas sam prije par dana naletio na covjeka koji ga vec ima 3 godine
evo sta on kaze:
˝model koji ja imam, 2006, je prvi model sa dizelskim andoria motorom i kao što je i inače kod prve generacije nečega bilo je nekih (dječjih) bolesti, pošto se rusima baš nije dalo previše zamarati sa komponiranjem novih dijelova, tj. preinaka, od ozbiljnijih stvari stvari tu se radilo o nedorečenom reduktoru (koji sam zamijenio sa reduktorom od staroga modela i sad je odlično- da ne ureknem) te još nekoliko sitnijih stvari: pucalo mi je guseno koljeno koje povezuje motor i ispušnu granu, pumpa serva nije bila pritegnuta u centru pa mi je znao skočiti remen, kardan zategnut lagano ukoso.. uglavnom, osim reduktora, sve sitnice i inaće tipične za ruske aute.˝
˝potrošnja mu je od 9-12 litara, a max. brzina, koliko se sjećam iz papira 120 ili 130, iako ga ja iskreno nikad ne vozim toliko, nego max. između 90 i 100, vožnja iznad te brzine mi se već čini laganim forsiranjem jer to ipak nije auto napravljen za letjeti po asfaltu te se zbog grube mehanike počinju čuti zvukovi diferencijala, zbog visine i neaerodinamičnosti treba puno više koncetracije kod vožnje... a zaštio?? (iako bi mehanika to možda i podnijela jer je zapremina ulja u novim diferencijalima dvostruko veća nego u starim)
˝
˝motor 2,4 TD mi se pokazao dosta dobro, nisam sa njim imao nikavih problema, a što se tiće snage, ljudi koji su što se tiće motora za uaza probali sve i svašta su ga također pohvalil i kažu da se lijepše ponaša sa njim nego sa mercedesovim 3,0, da je jači ne bi škodilo, ali mislim da je ovo dosta dobar kompromis između snage i potrošnje.˝
˝uglavnom, jedno jako zanimljivo vozilo,ne štedim po terenu gdje će ti pokazati sve svoje lijepe strane. visok, prostran, robustan, prohodan... u njemu će uvijek čuti neke nove zvukove koji se na neki neobjašnji način pojavljuju i nestaju (tipično ruski- čini mi se da isto kao i kod lade postoje razlike između svakog pojedinog vozila) te ćeš uvijek nešto lagano prčkati (kao što rekoh, većina stvari popravljiva uz "komad žice i šaku čavala")˝